top of page

Često postavljena pitanja i odgovori

 • Šta je potrebno kako bih preuzeo/la novac koji mi je poslat putem RIA Money transfera ili Unistream-a?
  Potrebno je da kod sebe imate važeću ličnu ispravu (ličnu kartu, pasoš ili izbegličku legitimaciju), kao i PIN broj koji ste dobili od pošiljaoca. Od podataka je dovoljno da znate ime i prezime pošiljaoca, zemlju iz koje je novac poslat, i iznos koji je poslat.
 • Gde mogu podići novac poslat putem Unistream-a?
  Trenutno je novac moguće podići u svim ekspoziturama Banke Poštanske štedionice i menjačnicama čirom Srbije.
 • Gde mogu podići novac poslat putem Ria Money Transfera?
  Trenutno je novac moguće podići u svim ekspoziturama Banke Poštanske štedionice i AIK banke. Takođe, isplata je omogućena i u VIP menjačnicama, ALTA PAY menjačnicama kao i na ostalim lokacijama naših partnera. Najbližu lokaciju potražite ovde.
 • Koliko je brzo novac dostupan za isplatu?
  Isplata je dostupna u roku od nekoliko minuta od momenta slanja, u zavisnosti od radnog vremena šaltera i vremenske razlike. Transakcije poslate iz USA i inicirane putem online aplikacije Ria, zbog dodatnih provera u Srbiji su dostupne nakon nekoliko radnih dana.
 • Kako mogu da proverim da li je novac dostupan za isplatu?
  Status Vaše novčane doznake možete ispratiti ovde, unosom PIN broja u označeno polje. ​ Ukoliko imate problema sa proverom transfera, kontaktirajte nas putem telefona: 011 3216 860 ili 011 4230 201.
 • Kako da pošaljem novac iz Srbije u inostranstvo?
  Jednostavno! Za slanje novca ne morate imati otvoren račun u banci, kao ni kod prijema. Na najbližem šalteru Banke Poštanske Štedionice ili AIK banke, kao i na šalterima VIP, GONZO i DUNAV menjačnica podnesite zahtev za slanje novca. Službeniku saopštite Ime i prezime primaoca, zemlju u koju šaljete novac kao i željeni iznos. Naglasite ukoliko želite da primalac dobije novac u određenoj dostupnoj valuti. Novac se šalje isključivo u dinarima! ​
 • Kolike su provizije za slanje novca iz Srbije?
  Posebna ponuda i niže tarife su predviđene za slanje novca u zemlje u regionu i pojedine destinacije popularne za korisnike iz Srbije. Zvanični cenovnik pogledajte ovde. ​ Informacije o trenutnoj ponudi možete dobiti na uplatnim mestima Ria Money Transfer mreže.
 • Koje je maksimalni iznos za slanje novca iz Srbije?
  Limit za slanje je 5.000 EUR po transakciji. Ovo je ujedno i mesečni limit za slanje.
 • Kako da proverim da je novac koji sam poslao/la stigao do primaoca?
  Putem zvaničnog RIA sajta, u označeno polje unesite PIN broj. Ili pozovite korisnički servis na broj 011 3216-860 Isplata se uglavnom izvršava u naredna 24 sata.
bottom of page