Često postavljena pitanja i odgovori

Šta je potrebno kako bih preuzeo/la novac koji mi je poslat putem RIA Money transfera ili Unistream-a?


Potrebno je da kod sebe imate važeću ličnu ispravu (ličnu kartu, pasoš ili izbegličku legitimaciju), kao i PIN broj koji ste dobili od pošiljaoca. Od podataka je dovoljno da znate ime i prezime pošiljaoca, zemlju iz koje je novac poslat, i iznos koji je poslat.
Gde mogu podići novac poslat putem RIA Money transfera?


Trenutno je novac moguće podići u svim ekspoziturama Banke Poštanske štedionice, AIK banke, Komercijalne banke, Direktne banke. Takođe, isplata je omogućena i u VIP menjačnicama, ALTA PAY menjačnicama kao i u ostalim menjačnicama širom Srbije. Najbližu lokaciju potražite ovde.
Gde mogu podići novac poslat putem Unistream-a?


Trenutno je novac moguće podići u svim ekspoziturama Banke Poštanske štedionice.
Koliko je brzo novac dostupan za isplatu?


Isplata je dostupna u roku od nekoliko minuta od momenta slanja, u zavisnosti od radnog vremena šaltera i vremenske razlike. Transakcije poslate iz USA i inicirane putem online aplikacije Ria, zbog dodatnih provera u Srbiji su dostupne nakon nekoliko radnih dana.
Kako mogu da proverim da li je novac dostupan za isplatu?


Status Vaše novčane doznake možete ispratiti ovde, unosom PIN broja u označeno polje. Ukoliko imate problema sa proverom transfera, kontaktirajte nas putem telefona: 011 3216 860 ili 011 4230 201.
Kako da pošaljem novac iz Srbije u inostranstvo?


Jednostavno! Za slanje novca ne morate imati otvoren račun u banci, kao ni kod prijema. Na najbližem šalteru Banke Poštanske Štedionice ili AIK banke, kao i na šalterima VIP, GONZO i DUNAV menjačnica podnesite zahtev za slanje novca. Službeniku saopštite Ime i prezime primaoca, zemlju u koju šaljete novac kao i željeni iznos. Naglasite ukoliko želite da primalac dobije novac u određenoj dostupnoj valuti. Novac se šalje isključivo u dinarima!
Kolike su provizije za slanje novca iz Srbije?


Posebna ponuda i niže tarife su predviđene za slanje novca u zemlje u regionu i pojedine destinacije popularne za korisnike iz Srbije. Zvanični cenovnik pogledajte ovde. Informacije o trenutnoj ponudi možete dobiti na uplatnim mestima Ria Money Transfer mreže.
Koje je maksimalni iznos za slanje novca iz Srbije?


Limit za slanje je 5.000 EUR po transakciji. Ovo je ujedno i mesečni limit za slanje.
Kako da proverim da je novac koji sam poslao/la stigao do primaoca?


Putem zvaničnog RIA sajta, u označeno polje unesite PIN broj. Ili pozovite korisnički servis na broj 011 3216-860
Isplata se uglavnom izvršava u naredna 24 sata.